Breitling Maserati
Tillbaka till startsidan

MPC STJÄRNJAKTEN KAN INGÅ I VÄRLDSEVENEMANG Skattjakten MPC Stjärnjakten har fått förfrågan från Göteborg att ingå i Stena Match Cup Sweden år 2015 vilket är ett av världens största båtevenemang. Ett världsevenemang Stena Match Cup Sweden är en del av världscupen i matchracing med världens bästa matchracingseglare i startfältet. Evenemanget är en folkfest som kombinerar […]

MPC StjärnjaktenTeaminformationSamarbetspartnersMPC Stjärnjaktens klädkollektionAnmälan till MPC StjärnjaktenKontakta MPC Stjärnjakten

MPC STJÄRNJAKTEN KAN INGÅ I VÄRLDSEVENEMANG

Skattjakten MPC Stjärnjakten har fått förfrågan från Göteborg att ingå i Stena Match Cup Sweden år 2015 vilket är ett av världens största båtevenemang.

Ett världsevenemang
Stena Match Cup Sweden är en del av världscupen i matchracing med världens bästa matchracingseglare i startfältet. Evenemanget är en folkfest som kombinerar idrottsligt event av världsklass med underhållning och aktiviteter för alla åldrar. Marstrands klippor är den perfekta arenan där man följer tävlingarna från första parkett. Ibland kommer båtarna så nära land att man nästan kan ta på dem. Start- och målområde byggs upp i hamnen på Marstrand där ett flertal kringarrangemang ges som ger ett stort intresse, årligen drar evenemanget över 100 000 besökare.

Unikt event
MPC Stjärnjakten är ett unikt motorbåtsevenemang för företag som tävlar i team och ska tillsammans finna tio skatter i skärgården. Vid varje skatt ges en utmaning som kan vara fysisk, klurig eller gourmetiska och utförs av enskild deltagare per team samt att några skatter ska lösas ihop med flera deltagare.

–        Det är en mycket ärofylld förfrågan vi fått och ger ett bra bevis på att vårt evenemang håller hög klass och är en seriös tävling som passar väl in i evenemang som Stena Match Cup, säger Marcus Palmqvist, CEO Partner MPC AB.

I det tänkta upplägget med Stena Match Cup Sweden ska MPC Stjärnjakten bli en del av evenemanget i sin helhet men kommer att arrangeras som enskilt tävlingsevenemang. Inramningen som Stena Match Cup Sweden ger i form av sponsorby, speaker, start- och målområde och inte minst det publika intresset.

– Vi ser detta som mycket intressant och det ligger helt rätt i den utveckling vi planerar för evenemanget där vi behåller grunden med unikt företagsevenemang men genom evenemangssamverkan höja det publika och mediala intresset samt bredda målgruppen, säger Marcus.

Marknadsundersökning
Det har nu startat en marknadsundersökning gällande att utöka MPC Stjärnjakten med Göteborg som tävlingsort och om vad samverkan med Stena Match Cup Sweden skulle innebära. Alternativet är att arrangera i samband med ett annat evenemang eller med ett enskilt evenemangsupplägg.

–        Ja vi har startat en marknadsundersökning där vi ser över vilken väg som är bäst för evenemanget och att det bygger på en långsiktig plan där evenemanget ska bli årligen återkommande. Upplägget med Stena Match Cup Sweden är helt klart det som i nuläget är mest av intresse. Vi måste dock se till att alla pusselbitarna faller på plats såväl för våra tävlingskrav som evenemanget i sin helhet, säger Marcus.

Beslut om utökning med Göteborg och i så fall med vilket upplägg kommer att tas i mitten av januari.

Läs hela pressmeddelande här (PDF)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player